Bendik Giske

Om Bendik Giske

Bendik Giske (NO/DE) er en artist og saksofonist som utrykker seg med kroppslighet, sårbarhet og utholdenhet. Hans album Surrender (Smalltown Supersound) ble mottatt med entusiasme av internasjonal presse og publikum da det kom tidlig 2019 med remixer av amerikanske Total Freedom, Lotic, britiske Rezzett og norske Deathprod.
Giske tar for seg byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live, helt uten looping eller lignende, og omfavner sin menneskelige feilbarlighet. Han nevner Lindtrøms arpeggioer og Evan Parkers sirkelpust som referanser, og ved å kombinere disse ytterpunktene sammensmeltes frijazz og klubbmusikk. Som komponist har Giske skapt originale verker for dans og teater, og som utøver er han allsidig og trollbindende.
Surrender er en hypnotiserende debut som tar lytteren med på en ferd gjennom eufori og utforskertrang fra Berlins undergrunns klubbscene, berettet kun med saksofon og stemme såvel som et knippe velplasserte mikrofoner. Med pust, stål og muskler formidler Giske sine opplevelser gjennom saksofonen.

Live lydprosessering ved Bridget Ferrill

Booking & Presse

Booking & Presse

Booking

Geir-Tore Grinde

gt@allthingslive.com