Gåte

22 okt 2020
Gåte Akustisk Ibsenhuset, Skien
I salg nå
23 okt 2020
Gåte Akustisk Kolben Kulturhus, Kolbotn
I salg nå
24 okt 2020
Gåte Akustisk Nøtterøy Kulturhus, Nøtterøy
I salg nå
08 nov 2020
Gåte Akustisk Stavanger Konserthus, Stavanger
I salg nå

Om Gåte

Gåte ble startet av Sundli-søsknene, Sveinung og Gunnhild, våren 1999. Deres unike kombinasjon av tradisjonell norsk folkemusikk og eksplosiv progressiv rock tok dem snart fra å være et kjellerband til mange av de største arenaene i Skandinavia. Mellom 2001 og 2006 brakte deres spektakulære live-show, to studioalbum, to EP’er og et live album dem massiv suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk rett til topps på den nasjonale topp 40-lista i Norge, og de vant Spellemannprisen som Beste Nykommer i 2002.

I 2017 kom det kritikerroste bandet tilbake etter en 12 år lang pause. Den nye inkarnasjonen av Gåte beholder kjernen fra det opprinnelige bandet – Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og gitarist Magnus Børmark, og med Jon Even Schärer på trommer og Mats Paulsen på bass er bandet igjen komplett. Søsknenes dype lidenskap for tradisjonell norsk folkemusikk har alltid vært grunnlaget for Gåtes lyd og visjon, og de fortsetter å skape ny og levende musikk på grunnlag av tradisjonelt materiale. Samtidig som de selv også komponerer ny musikk der de utforsker Gåte-universet videre. Men fortsatt med røtter i det tradisjonelle.

Det nye materialet er skrevet i samarbeid med Knut Buen som lyriker. Knut Buen er allerede etablert som konge av den norske folkemusikkscenen og en virtous på hardingfele. Det mange ikke vet er at han også er en strålende historieforteller og lyriker. Etter at Gåte gjenoppstod, lanserte bandet først en EP, i november 2017. EP’en ‘Attersyn’ byr på fire nye sanger, to av dem basert på tradisjonsmateriale, mens to av dem er nyskrevne originaler.

Den 2. november 2018 slapp Gåte et komplett studioalbum kalt “Svevn”. Både EP og det nye albumet er et resultat av samarbeidet med Knut Buen. Begge disse siste innspillingene presenterer den særegne lyden av et gjenfødt Gåte – det lyder gjenkjennbart, men også nytt.

Som vokalist Gunnhild Sundli sier: “Det er godt å være tilbake, og det føles faktisk like mye som en begynnelse som en fortsettelse”.

Gåte består av:
Gunnhild Sundli – vokal
Sveinung Sundli – fele, keyboard
Magnus Børmark – gitarer, kor
Mats Paulsen – bass, gitar, keyboard, kor
Jon Even Schärer – trommer, perkusjon

Booking & Presse

Booking & Presse