Jorunn Lønning

Om Jorunn Lønning

Hun kalles så meget forskjellig, denne underfundige, mystiske og svært så lyriske kvinnen, Jorunn Lønning. Man har hørt karakteristikker som: «Norsk lyrikks redningskvinne», «Den poetiske virvelvind», «Ordets herskerinne», «Den språklige kameleon», «De store følelsers basun», «Tøyta med god teft for lyrikk» og så videre. Kjær poet har mange navn, men ingen av dem klarer riktig å favne hennes egentlige vesen, hennes udefinerbare karakter.

For hvem er hun vel egentlig, denne skjeggete kvinnen uten noen kjent bakgrunn? Hvor kommer hun fra? Hva er hennes historie? Og ikke minst: Hva er det hun vil? Spørsmål vi nok aldri vil få svar på. Jorunn Lønning fortsetter å forvirre, så vel som begeistre. Spunnet i et nett av mystikk og identitetsløshet pirrer hun sitt publikum til det uutholdelige, holder dem på pinebenken, helt til de koker over av nysgjerrighet og vitebegjær. Som kåte bikkjer i løpetida. Sultne på mer. Siklende, frådende og fra seg av begeistring. Aldeles tussete, men spekulasjonene har vært mange. Noen har til og med strukket det så langt som å spekulere i om Jorunn Lønning kun er et alias! Et falsum!

Uansett; Jorunns helt spesielle tilnærming og hennes hjertelige tilstedeværelse i sin proklamasjon, er minneverdige og bidrar til å fornye og revitalisere sjangeren. Jorunn Lønning er også representert på Duplex Records jubileumsspilleliste Kvart Potte som også finnes som fysisk produkt i form av en folkefinansiert samlekassett.

Booking & Presse

Booking & Presse