Maj Britt Andersen & Lars Saabye Christensen ensemble

Om Maj Britt Andersen & Lars Saabye Christensen ensemble

«Et stille sted» er albumutgivelsen som sørger for mestermøtet mellom Maj Britt Andersen og Lars Saabye Christensen, og nå tar vi prosjektet til scenen med et knippe utvalgte konserter på vårparten 2019!

Trond Brænne, Alf Prøysen og Lars Saabye Christensen. Maj Britt Andersen omgir seg ikke akkurat med middelmådigheter når det gjelder tekstforfattere. Sistemann ut, Lars Saabye Christensen, er stolt av å bli en del av denne rekka.

– Jeg kjenner på et stort ansvar og på at det settes store krav, sier Saabye Christensen som er veldig begeistra over dette nye samarbeidet. Han har fulgt musikken til Maj Britt og komponist og arrangør Geir Holmsen gjennom mange år og opplevde de to som noe helt spesielt.

– Gjennom Maj Britts varme presisjon i uttrykket og det formidable paret Brænne og Holmsen, ble det skapt en egen verden. Det er jeg veldig begeistra for, men har ikke tenkt for mye på det likevel. Jeg måtte prøve å sette mitt eget avtrykk.

Gjennom sin presise, inn-til-beinet lyrikk der alt som er uvesentlig er hogd bort, har Saabye Christensen skapt et nytt univers som Andersen og Holmsen har tatt videre i et samarbeid og i en samforstand som har ført til akkurat – et eget avtrykk. De som forventer sang på totning og med fokus på det yngre publikum, vil nok derfor dessverre bli skuffet – arbeidet med «Et stille sted» har utgangspunkt i Saabye Christensens tekster, og resultatet er ei nydelig plate som er rettet mot voksne. Selv sier Saabye Christensen;
– Mine tekster dreier seg om tiden vi lever i – alderen vi lever i. Det skulle ikke være noen forlengelse av Maj Britts barneunivers og det har det heller ikke blitt. Det har blitt ei voksenplate, men den som leter finner nok spor av Maj Britts tidligere liv her også.

Albumet er spilt inn i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret. Til våren drar de ut på veien med et mindre ensemble av musikere, deriblant Maj Britts egen datter Daniela Reyes på accordion. Det har aldri vært vanskelig å trykke Maj Britt sine prosjekter til sitt bryst, slik generasjoner av nordmenn har gjort gjennom tre tiår, og dette prosjektet er intet unntak.

Booking & Presse

Booking & Presse

Booking

Anita Halmøy Wisløff

anita@allthingslive.com