Marit Larsen

Om Marit Larsen

Marit Larsen (f.1983) tok popverdenen med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene halvparten i duoen M2M. Debutsingelen ”Don’t Say You Love Me” ble raskt en global megahit, og til sammen solgte de over 12 millioner singler og album på verdensbasis.

I de senere år har hun gjort stor suksess som soloartist, og har markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Under eget navn har hun gitt ut fire album. Det siste av dem, det kritikerroste “When The Morning Comes”, ble sluppet i 2014, og er det første albumet hun også har produsert selv.

Vinteren 2016 har gått med til skriving, produksjon og ferdigstilling av helt nytt materiale, som vil ta publikum enda litt nærmere Larsen. Vi skal bli med henne bort til det hjørnet i baren der Joni Mitchell og Gillian Welch sitter. Flere strenger, mer sjel. Svinge ut på et sidespor forbi den rendyrkede popmusikken og bort til folken. En vei man hele tiden har visst at Larsen ville bevege seg inn på, uten å helt vite når.

2016 var det året artisten markerte seg også et annet skifte. Larsen har ikke lenger et stort plateselskap i ryggen, hun har opprettet egen label – og er for første gang i sin karriere helt uavhengig. Nytt materiale slippes i april, og sammen med bandet, som nå består av Mari Kreken, Tor-Egil Kreken og Christer Slaaen, reiser hun snart på tur igjen. Da blir det endelig mulig å stifte nærmere bekjentskap med det nye, sjelfulle låtuniverset – et univers der også velkjente pop-perler ikles ny drakt. Kvartetten gir den innholdsrike låtkatalogen en mer akustisk innpakning – personlig og nært, mer folk og enda mer Marit.

Booking & Presse