Todd Terje

Om Todd Terje

Terje Olsen kaller seg Todd Terje og kommer fra Mjøndalen. Hans bidrag til musikalsk utvikling internasjonalt er uvurderlig de siste drøye ti åra.

Oslodiscoen/skjeggediscofolket var allerede himmelstormende anerkjent av alle som liker god musikk (Pitchfork, DN, Lydverket i sin tid, Dagsavisen, med flere med flere) – og hver gang folk som Terje rørte på seg, spredte de varme, vindskjeive beatsene deres seg som ild på nettet. Kjærligheten til originalitet og musikk var mer prioritert enn lanseringsplaner og popstjerneambisjoner.

Etter diverse remikser og edits, kom et par liveopptredener, ikke minst sammen med kollega Hans Petter Lindstrøm, på Øya. Så banet hans egen edit av en Bryan Ferry-låt vei inn til pophelt Ferrys eget hjerte – og ryktene om samarbeid begynte å løpe. En liten kommersiell stjerne i boka, da Robbie Williams fikk et hook av ham på hiten «Candy», før Todd Terjes musikalske oppturer kom på løpende bånd. Mange mente Terjes «Inspector Norse» var noe av det største fra Norge på lang tid. “Delorean Dynamite” og “Johnny And Mary”, som også er et samarbeid med Bryan Ferry, har også blitt genierklært av en samlet musikkpresse.

Booking & Presse

Booking & Presse

Booking

Mark Vaughan (Norway only)

mark@allthingslive.com