Chromatics with Desire & In Mirrors - Oslo, Rockefeller

Kjøp
I salg
07 okt 2019
Når 07 okt 2019
Hvor Rockefeller
By Oslo

Chromatics til Rockefeller

Chromatics, kjent for soundtracket til filmen Drive og serien Twin Peaks: The Return, spiller atmosfærisk elektropop. 7. oktober gjester de Rockefeller!

Bandet begynte som et støyete, post-punk-band grunnlagt av Adam Miller i Seattle i 2001. De fikk raskt en fanbase etter deres debut Chrome Rats Vs Basement Rutz i 2003, produsert av Johnny Lewel.

Etter en stund ble Johnny Jewel, halvparten av elektronika-duoen Glass Candy, med i bandet og jobbet tett med Miller mot en mer elektronisk sound. Kort tid etterpå ble også sangerinnen Ruth Radelet med, i tillegg til Nat Walker på trommer og synth. Sammen kompletterer de Millers minimalistiske gitarer med drømmende vokal og atmosfærisk elektropop.

Med de nye medlemmene endret Chromatics lybilde og i 2007 ga de ut LPen Night Drive, som førte til nye fans og kritisk anerkjennelse. Pitchfork kalte overgangen “effortless” og LPen “impressive”. Den pulserende låta «Tick Of The Clock» er åpningssekvensen til den berømte filmen Drive fra 2011.

I 2012 ga bandet ut albumet Kill For Love. Dette sikret dem en solid plass på diverse ”best av året”-lister. Kill For Love havnet på Pitchforks topp ti album-liste, og ble av Gorilla vs. Bears kåret til beste album. Ulike låter fra albumet ble presentert i serier som Mr. Robot, Riverdale: Sesong 1, Bates Motel, Gossip Girl, Parenthood og 13 Reasons Why.

I 2018 slapp Chromatics låta «House of Dolls» fra deluxe-EPen Camera, i tillegg til singelen «Black Walls».

I februar tidligere i år slapp de singelen «Tide Rider» sammen med en egenregissert, nydelig psykedelisk musikkvideo. I tillegg til singelen annonserte de sine første konserter på over fem år. På scenen vil de spille sine favoritter fra Night Drive, Kill For Love, Cherry og Dear Tommy. Visuelt vil hele konserten bestå av filmer regissert av Johnny Jewel mikset live av videoartisten Danny Perez.

Som support har de med seg Desire som spiller discobasert drømmepop. In Mirrors vil åpne kvelden med deres hypnotiske blanding av minimalistisk wave, Krautrock og post-punk.

Høstmørket har så vidt begynt å innta hovedstaden når Chromatics med Desire & In Mirrors gjester Rockefeller, og vi gleder oss til å varme oss med drømmende vokal, deilig elektropop og visuals!