The Midnight - Oslo, Rockefeller

Kjøp
Få billetter
23 okt 2019
Når 23 okt 2019
Hvor Rockefeller
By Oslo

The Midnight er et ekteskap mellom den danske produsenten, låtskriveren og sangeren Tim McEwan, og den amerikanske sangeren/låtskriveren Tyler Lyle. Musikken er deres kjærlighetsbrev til 80-tallet og er inspirert av felles interesse for retro synthwave-sjangeren.

If you don’t like the ‘80s I want you to hate The Midnight; if you’re even somewhat into the ‘80s, you’re going to fucking love this shit.” (Tim McEwan)

McEwan og Lyle, to profesjonelle musikere med ulike referanserammer, møttes i LA i 2012. Lyle’s A&R-representant, Katie Donovan, plasserte dem i et rom i håp om at det skulle lages hits. Det resulterte i intensiv jobbing og en sterk debut-EP, Days of Thunder, som ble utgitt i 2014.

I 2016 lanserte duoen Endless Summer. Albumet viste at dette prosjektet ikke var et engangs nostalgisk prosjekt, men et stødig samarbeid og en felles interesse for synthwave-sjangeren – den originale, lettere og mer poporienterte varianten av den. Med sax-tung vokal på «Vampires», samarbeidet med Nikki Flores på «Jason» og instrumentale låter som «Daytona» ble The Midnight grundig etablert som et seriøst, men lekende band for både musikerne og publikum.

Ett år senere ga de ut Nocturnal som holdt seg flere uker som bestselger på Bandcamp og nådde nr. 17 på Billboards dance/electronic. I 2018 ga de ut albumet Kids og om albumet skriver Vehlinggo:

Kids is a fascinating and well-executed work of art, drenched in colorful synths, upbeat rhythms, and evocative lyrics seemingly about a simpler time when the malls were vibrant with kids hanging out and playing video games and getting crushes and engaging in all sorts of lovely tomfoolery.”

Om du ikke fikk tak i billett forrige gang de gjestet Oslo, eller rett og slett må se dem igjen, har du nå mulighet. Gjør deg klar for nostalgi, synthwave og deilige popsanger kledd i moderne 80-tallsdrakt på Rockefeller 23. oktober!

The Midnight til Rockefeller

Etter en utsolgt konsert på John Dee er synthwave-bandet The Midnight igjen klare for Oslo og denne gangen Rockefeller den 26. oktober 2019!