Jade Bird - Oslo, Parkteatret

24 feb 2020
Når 24 feb 2020
Hvor Parkteatret
By Oslo

Jade Bird til Parkteatret

Jade Bird, den unge sangeren og låtskriveren fra England, har på kort tid blitt en av de mest spennende nye britiske stemmene. Hun blander sjangre og bygger broer mellom country-folk og indie-pop på sin helt egen måte. 24. februar gjester hun Oslo og Parkteatret!

Med sin debutEP, Something American, som kom ut i 2017 og det ferske selvtitulerte debutalbumet, Jade Bird, har hun vunnet hjertene til mennesker over hele verden.

Selv om 21-åringen er relativt ny i karrieren har hun allerede opptrådt på Later med Jools Holland, The Late Show med Stephen Colbert og The Tonight Show med Jimmy Fallon.

I 2017 vant hun ANCHOR-prisen, som er en pris for unge og lovende talenter, på Reperbahn-festivalen. I jurybegrunnelsen skrev de: «Even if Jade Bird has just started her career, nevertheless, the young singer-songwriter from London already sings like a pro.»

Året etter ble hun en av vinnerne av Grulke-prisen, en pris for artister som bryter ny vei for kreativitet, på bransjefestivalen SXSW.

Jade Bird skriver låtene sine selv og tar opp store temaer for en 21-åring å være, og er et friskt pust i det nåværende musikalske landskapet.

I april i år ga hun ut det selvtitulerte debutalbumet Jade Bird, et album som mikser mellom country, folk, pop, rock og blues. For dette har hun mottatt stor kritisk anerkjennelse fra flere hold. The Guardian konstaterer at:

With her fiery pop-Americana, the singer-songwriter is determined to make a name for herself in 2019 – all on her own terms.

Mens internettmagasinet Pitchfork, omtalte debutalbumet hennes på denne måten:

In a sea of songwriters overshadowed by overshot production and forced authenticity, Bird stands out as a self-assured voice.

Med sin særegne vokal og velskrevne tekster kan vi trygt fastslå at Jade Bird er en av de sjeldne. Vi ser virkelig frem til å oppleve henne live på Parkteatret 24. februar!