Milky Chance

07 mar 2020
Når 07 mar 2020
By Oslo

Milky Chance til Rockefeller

Milky Chance, det tyske bandet som fikk et brakgjennombrudd med megahiten «Stolen Dance», kommer til Rockefeller.

Milky Chance ble en viral sensasjon nærmest over natten med «Stolen Dance» i 2013. I dag har låta over en halv milliard avspillinger både på Spotify og YouTube, og den var på topp 10-listen over de mest spilte låtene her hjemme i 2014. Med en uttalt DIY-tilnærming ble det påfølgende albumet «Sadnecessary» produsert hjemme i stua, og utgitt på eget plateselskap samme år. I 2017 fulgte de opp med sitt andre album «Blossoms».

Vokalist/gitarist Clemens Rehbein og DJ/produsent Philipp Dausch begynte å lage musikk sammen på videregående og skapte raskt sin signatursound med elegant elektronisk produksjon med akustiske gitarer og sorgmuntre vokal. Deres sjangeroverskridende uttrykk er beskrevet som «folkemusikk med popelementer» og «reggaeinspirert elektronika house».

"Tenk på det som singer-songwriter-ånd blandet med elektroniske beats. På en måte er det alltid litt melankolsk, men med en positiv tilnærming. Du kan danse til det meste av det, også! Melankolien er noe jeg bærer med meg, og jeg skriver de beste låtene når det humøret inntreffer", sier Rehbein.

Bandet har hatt et produktivt 2019 og har så langt gitt ut tre singler, så det er bare å glede seg til fortsettelsen med mer musikk – og ikke minst til å se dem live på Rockefeller.