Basia Bulat

11 mar 2022
Når 11 mar 2022
By Oslo

Basia Bulat til Krøsset

NY DATO: Konserten med Basia Bulat er flyttet til 11. mars 2022. Kjøpte billetter er gyldige for ny dato.

Basia Bulat, født Barbara Josephine Bulat, er en sanger og låtskriver bosatt i Montreal, Canada. I løpet av fem album har hun satt sammen sin helt egen sound med en blanding av hennes forkjærlighet for klassisk folk, country og R&B. Den 11. mars gjester hun Norge og Krøsset!

Hennes to første album, den folkemusikkpregede Oh, My Darling (2007) og Heart of My Own (2010) ble spilt inn analogt med punk-rock-produsenten Howard Bilerman. 2004s Tall Tall Shadow, utforsket vennskap og sorg, og ble laget i samarbeid med Mark Lawson og Arcade Fires egne Tim Kingsbury. Albumet Are You In Love? slippes 27. mars og er produsert i henholdsvis Kentucky, i samarbeid med Joshua Tree og frontmannen i bandet My Morning Jacket, Jim James. I tillegg til hennes kraftige stemme, er Bulat en dyktig multiinstrumentalist som spiller inn og fremfører elektrisk gitar, piano, auto-harpe, ukulele, bass og charango.

Hun har vært Polaris Music Prize-finalist tre ganger og har blitt nominert til tre Juno Awards. I 2010 opptrådte hun for Leonard Cohen på Massey Halls Glenn Gould-prisgalla. Hun dukket senere opp på musikerens offisielle minnekonsert, og spilte «Coming Back to You» med Leonards sønn Adam. I 2014 var hun headliner på Massey Hall og de siste årene har hun blitt valgt ut til å spille på store arrangementer som New Yorks årlige veldedighetskonsert i Tibet House, Montreux Jazz Festival og Newport Folk Festival. Som turnéartist har hun delt scener med store stjerner som Nick Cave & the Bad Seeds, The National, Arcade Fire, Daniel Lanois, St Vincent, Sufjan Stevens og Destroyer. Hun debuterte på NPR Tiny Desk Concert i 2011. I 2010 ble Bulats musikk arrangert av et symfoniorkester i regi av Owen Pallett, og hun har opptrådt med klassiske ensembler inkludert Ottawas National Arts Centre Orchestra, Kitchener-Waterloo Symphony og Halifax Symphony Orchestra.