Basia Bulat / Ny dato!

12 sep 2021
Når 12 sep 2021
By Oslo

Basia Bulat til Krøsset

Ny dato! Kjøpte billetter til opprinnelig konsert 5. oktober er gyldig for ny dato.

Basia Bulat, født Barbara Josephine Bulat, er en sanger og låtskriver bosatt i Montreal, Canada. I løpet av fem album har hun satt sammen sin helt egen sound med en blanding av hennes forkjærlighet for klassisk folk, country og R&B. Den 12. september gjester hun Norge og Krøsset for første gang!

Hennes to første album, den folkemusikkpregede Oh, My Darling (2007) og Heart of My Own (2010) ble spilt inn analogt med punk-rock-produsenten Howard Bilerman. 2004s Tall Tall Shadow, utforsket vennskap og sorg, og ble laget i samarbeid med Mark Lawson og Arcade Fires egne Tim Kingsbury. Albumet Are You In Love? slippes 27. mars og er produsert i henholdsvis Kentucky, i samarbeid med Joshua Tree og frontmannen i bandet My Morning Jacket, Jim James. I tillegg til hennes kraftige stemme, er Bulat en dyktig multiinstrumentalist som spiller inn og fremfører elektrisk gitar, piano, auto-harpe, ukulele, bass og charango.

Hun har vært Polaris Music Prize-finalist tre ganger og har blitt nominert til tre Juno Awards. I 2010 opptrådte hun for Leonard Cohen på Massey Halls Glenn Gould-prisgalla. Hun dukket senere opp på musikerens offisielle minnekonsert, og spilte «Coming Back to You» med Leonards sønn Adam. I 2014 var hun headliner på Massey Hall og de siste årene har hun blitt valgt ut til å spille på store arrangementer som New Yorks årlige veldedighetskonsert i Tibet House, Montreux Jazz Festival og Newport Folk Festival. Som turnéartist har hun delt scener med store stjerner som Nick Cave & the Bad Seeds, The National, Arcade Fire, Daniel Lanois, St Vincent, Sufjan Stevens og Destroyer. Hun debuterte på NPR Tiny Desk Concert i 2011. I 2010 ble Bulats musikk arrangert av et symfoniorkester i regi av Owen Pallett, og hun har opptrådt med klassiske ensembler inkludert Ottawas National Arts Centre Orchestra, Kitchener-Waterloo Symphony og Halifax Symphony Orchestra.