Jimmy Eat World

30 jun 2021
Når 30 jun 2021
By Oslo

Jimmy Eat World til Parkteatret

NY DATO: Konserten er flyttet til 30. juni 2021. Kjøpte billetter gjelder til ny dato.

Alt-rockerne i Jimmy Eat World spilte en fantastisk konsert på Rockefeller sist de gjestet Oslo i 2017. De har nettopp gitt ut sitt tiende studioalbum Surviving og det er en glede å melde at bandet kommer tilbake til Oslo for å spille en svært spesiell og intim konsert på Parkteatret.

Fra innovatører på emo- og poprock-scenen til kredible alt-rockere. Jimmy Eat World har forandret utrykket sitt i løpet av karrieren, men musikken har fortsatt like mye hjerte.

Bandet ble dannet i Arizona i 1993. Etter en selvtitulert førsteplate steg publikums interesse, og med det også interessen fra plateselskaper. Med ”The Middle”, selvhjelpslåta over alle selvhjelpslåter, fikk bandet sin største hit. Låta tok emo-sjangeren fra emosjonelle tenåringers soverom til hitlister verden over. Med årene har bandet vokst musikalsk, og selv om emo-stempelet har vært vanskelig å riste av seg har de nå begge føttene planta i alt-rocken.

I 2016 ga Jimmy Eat World ut sitt niende album, Integrity Blues, etter tre års opphold. Pitchfork kalte plata bandets beste siden klassikeren Bleed American.

Nå er de endelig tilbake med albumet Surviving. Vokalist Jim Adkins forklarer at dette albumet har hjulpet ham å prosessere demoner fra fortiden; “This album explores some of the different kinds of weights my ego tells me I have to carry.”

Surviving har de gjenforent samarbeidet med Justin Meldal-Johnsen, produsenten for M83 og bassisten for Beck, som også jobbet med det triumferende forrige albumet. NME konstanterer at; «It's bold, brave and – ultimately – defiant».

I juni vender endelig Jimmy Eat World tilbake til Norge og inntar Parkteatret. De tar med over 20 år med musikk, laget for både hjertet og hjernen.