Purity Ring

05 sep 2020
Når 05 sep 2020
By Oslo

Purity Ring til Parkteatret

Det kanadiske elektropop-bandet Purity Ring slipper sitt etterlengtede tredje album, WOMB, i 2020. De spilte for et utsolgt Parkteatret i 2015 og det er derfor stor stas å melde at de nå returnerer til samme sted lørdag 5. september!

Prosjektet til produsent Corin Roddick og vokalist Megan James startet da de to var en del av det canadiske indierock-bandet Gobble Gobble (som senere ble til Born Gold).

Mens bandet var på turné ble Roddick og James stadig mer inspirert av moderne R&B og ønsket å lage musikk som gjenspeilet dette. Deres første låt, «Ungirthed», kom i januar 2011 til svært gode anmeldelser og Purity Ring signerte senere med 4AD Records.

Shrines, duoens debutalbum, ble gitt ut i juli 2012 og året etter samarbeidet de med Danny Brown på låta «25 Bucks».

Etter å ha turnert med albumet Shrines begynte Roddick og James å lage ny musikk, denne gangen ansikt til ansikt, og ikke via nettet som de hadde gjort på deres debut. Resultatet var 2015s Another Eternity, et dynamisk, flytende sett med låter med mer avslørende tekster fra deres hip hop-inspirerte produksjon.

Remikser av Mew, HEALTH og Katy Perry fulgte og Purity Ring samarbeidet med sistnevnte popstjerne på tre av låtene på hennes album fra 2017, Witness.

I juli samme år feiret duoen fem års jubileet til Shrines ved å gi ut singelen «Asido» (uttalt «as I do»), i samme lydbilde som deres debutalbum.

WOMB er Purity Rings nyeste album og deres tredje på 4AD. Megan James og Corin Roddick har selv skrevet, produsert og mikset albumet med stor omsorg og intensjon inn i hvert element. Albumet er en søken etter komfort, et hvilested i en verden der så mye er utenfor vår kontroll.

Vi ser veldig frem til nytt album og gleder oss til duoen inntar Parkteatret lørdag 5. september!