Underworld

Kjøp billetter
Få billetter
13 mar 2020
Når 13 mar 2020
By Oslo

Underworld til Sentrum Scene

Elektronika-veteranene Underworld har nettopp gitt ut albumet DRIFT Series 1, et album som inneholder et år med ukentlige utgivelser til strålende anmeldelser. Den 13. mars kommer de til Oslo og Sentrum Scene, for første gang på en klubbscene, med et unikt show.

Duoen, som består av Karl Hyde og Rick Smith, blir av The Observer omtalt som «Electronic heroes». Etter å ha sementert sin plass på 90-tallets underjordiske tekno-scene, kom det definitive gjennombruddet i 1996. «Born Slippy (Nuxx)» ble soundtracket til en hel generasjon etter at den var med i filmen Trainspotting.


«Underworld har til nå kun gjestet festivaler og dette blir derfor den første klubbkonserten de gjør i Norge noensinne! Endelig kan vi oppleve Underworld som det det skal være – innendørs på en klubb, med frie tøyler og full kontroll, uten å måtte ta hensyn til vær, vind og andre elementer som påvirker en festival. Vi er umettelige stolte over å få dem til Norge, etter å ha prøvd i 15 år.» - Peer Osmundsvaag, ansvarlig arrangør All Things Live


Siden dette har de solgt millioner av album, utført utallige utsolgte konserter, laget filmmusikk for Oscar-vinnende regissører og sangen som ble brukt i åpningsseremonien til OL i London i 2012. Den enorme suksessen til bandets Grammy-nominerte album fra 2016, Barbara, Barbara, we face a shining future førte til store konserter på blant annet Coachella, Glastonbury og Summer Sonic.


Den 1. november 2018 ga duoen ut singelen «Another Silent Way», noe som ble starten på DRIFT Series og en lovnad om ny musikk hver torsdag i ett år fremover.


52 uker senere er albumet i sin helhet endelig ute. Det samler Rick og Karls inspirerte, visjonære arbeid fra det siste året. Det spenner over sjangre og kontinenter, og har blitt laget på hotellrom, kjøkken, turbusser, biler og studioer rundt om i verden. I løpet av året har de invitert teknoprodusenter, forfattere, japanske støymusikere og australske transskuespillere for å tilføre DRIFT unike perspektiver. Resultatet er en samling av den beste musikken fra Rick og Karls karriere.


Intense, pulse-pumping euphoria.” – The Guardian


Hugely satisfying: a validation that quantity does not militate against quality.” – Mojo 4*


Liveshowet inkluderer to timer med klassisk Underworld og en imponerende produksjon. Hver kveld før de inntar scenen, vil Rick Smith og DRIFT SOUNDSYSTEM dekonstruere og omskape musikken fra DRIFT Series 1 til en forestilling som er unikt for hvert show.