The Midnight

24 feb 2021
Når 24 feb 2021
By Oslo

The Midnight til Rockefeller

Etter to utsolgte konserter på John Dee & Rockefeller er synthwave-bandet The Midnight igjen klare for Oslo!!

The Midnight er et ekteskap mellom den danske produsenten, låtskriveren og sangeren Tim McEwan, og den amerikanske sangeren/låtskriveren Tyler Lyle. Musikken er deres kjærlighetsbrev til 80-tallet og er inspirert av felles interesse for retro synthwave-sjangeren.

If you don’t like the ‘80s I want you to hate The Midnight; if you’re even somewhat into the ‘80s, you’re going to fucking love this shit.” (Tim McEwan)

McEwan og Lyle, to profesjonelle musikere med ulike referanserammer, møttes i LA i 2012. Lyle's A&R-representant, Katie Donovan, plasserte dem i et rom i håp om at det skulle lages hits. Det resulterte i intensiv jobbing og en sterk debut-EP, «Days of Thunder» som ble utgitt i 2014.

I 2016 lanserte duoen «Endless Summer». Albumet viste at dette prosjektet ikke var et engangs nostalgisk prosjekt, men et stødig samarbeid og en felles interesse for synthwave-sjangeren – den originale, lettere og mer poporienterte varianten av den. Med sax-tung vokal på «Vampires», samarbeidet med Nikki Flores på «Jason» og instrumentale låter som «Daytona» ble The Midnight grundig etablert som et seriøst, men lekende band for både musikerne og publikum.

Ett år senere ga de ut «Nocturnal» som holdt seg flere uker som bestselger på Bandcamp og nådde nr. 17 på Billboards dance/electronic. I 2018 ga de ut albumet “Kids” og nå har de nettopp gitt ut sitt siste album «Monsters» (2020). Albumet er nummer to i rekken av en triologi og kjører samme DNA som foregående album, men med en tydelig utvikling av lydbildet. Dette er et speilbilde av utviklingen fra å «bare være en KID», til å bli en komplisert og lidenskapelig tenåring.

I wanted it to feel a lot more adult and emo than KIDS. Adolescence is messy, tragic, brutal, wistful and beautiful. MONSTERS is all of that.” – McEwan.

Om du ikke fikk tak i billett de forrige gangene de gjestet Oslo, eller rett og slett må se dem igjen, har du nå mulighet. Gjør deg klar for nostalgi, synthwave og deilige popsanger kledd i moderne 80-tallsdrakt på Rockefeller 24. februar!