Alex Cameron

05 mai 2022
Når 05 mai 2022
By Oslo

Alex Cameron til Cosmopolite Scene!

De siste årene har australske Alex Cameron spilt flere konserter her til lands, og det er med stor glede vi kan annonsere at han kommer tilbake – denne gangen til Cosmopolite den 5. april 2022!

Første Norgeskonsertene hans var på by:Larm og Slottsfjell i 2017, deretter spilte han på Bergenfest og Øyafestivalen, for så tilslutt selge ut en klubbkonsert på Parkteatret.

«Med glimt i øyet spurte han innledningsvis hvor alle har vært de siste gangene han har vært på våre kanter, og om vi bare har ventet på det rette øyeblikket. Det var strengt tatt et betimelig spørsmål, for denne mannen fortjener virkelig et større publikum» - Gaffa om Parkteatret konserten 2019.

«Jumping the Shark» (2013) var australske Alex Cameron sitt debutalbum som først ble utgitt som en gratis nedlastning på hjemmesiden hans i 2013. Deretter ble han signert av Siberia Records, og kunne begynne å leve av musikken. På andrealbumet, «Forced Witness» (2017), samarbeidet han med storheter fra Foxygens og The Killers. Tredjealbumet «Miami Memory» (2019) inkluderte Angel Olsen-duetten «Stranger’s Kiss», som utvidet følgerskaren hans betraktelig. Singelen ble også trukket frem som en av årets beste låter av GAFFA.

Camerons låter er fengende og synth-drevne, men det er tekstene som står for unikheten. Han synger om å våkne opp på gata med sæd i fanget og damp i hodet etter en våt drøm, om å rive gymshortsen av enslige mødre og om å spise noens rumpe som en østers til vedkommende kommer som en tsunami. Drøyt.

I tillegg til drivende låter og drøye tekster er liveshowene hans virkelig noe for seg selv. Denne karen har danseskills og er en showmann av rang. Vi gleder oss til et gjensyn på Cosmopolite den 5. april 2022!