BADBADNOTGOOD

21 nov 2022
Når 21 nov 2022
By Oslo

BADBADNOTGOOD til Vulkan Arena!

Kanadiske BADBADNOTGOOD lager ekspansiv musikk som strekker seg mellom 70-tallets soul-jazz, alternativ hip-hop og eksperimentell elektronika. Den 8. oktober slipper de albumet Talk Memory, og 21. november neste år inntar de Vulkan Arena!

Bandet ble dannet i 2010 og vekslet mellom tre og fire medlemmer før de etablerte sin nåværende lineup i 2015. Bandet, også kjent som Alexander Sowinski (trommer), Chester Hansen (bass) og Leland Whitty (gitar og treblåsere), møttes på Humber College sitt jazzprogram. De fikk stor oppmerksomhet da de spilte jazzcovre av hip-hop-artister som Odd Future og MF Doom. De gjorde seg bemerket nettopp ved å krysse sjangre, og den sømløse bevegelsen mellom stiler traff hardt da de tok hiphop inn i jazz og omvendt.

Deres siste album, den første på XL Recordings, demonstrerer at de vender tilbake til sin instrumentale begynnelse.

We hope that the improvised studio performances bring the listener closer to our live experience.” - BADBADNOTGOOD

En av de sentrale drivkreftene bak albumet var å fange noe av fokuset, energien og improvisasjonen som er kjernen i deres liveshow. Som de selv har uttalt — en sang er en levende pustende ting som naturlig endres og utvikler seg når den spilles i forskjellige omgivelser. Dette er et album som spiller med den tankegangen.

Talk Memory understreker hvordan musikk som en samtale er medfødt samarbeidende og improviserende. De har laget et album som er et oppriktig uttrykk for glede for musikken og samfunnet. Vi gleder oss til å høre det live på Vulkan Arena i november neste år!