black midi

Kjøp billetter
Få billetter
03 des 2021
Når 03 des 2021
By Oslo

black midi til John Dee

Støyrock, progrock eller eksperimentell rock? Det er vanskelig å sette de unge gutta i Black Midi i bås, men det er ingen tvil om at de virkelig leverer live. Sist britene gjestet Norge var på Øyafestivalen i 2019 og anmelderne var i ekstase. I slutten av mai slipper de det etterlengta andrealbumet Cavalcade, og 3. desember inntar de John Dee.

«Det er utrolig forfriskende å se disse ungguttene gyve løs på materialet som om det sto om livet. Hovedvokalist Geordie Greep messer og synger, noen ganger er det så mange ord og stavelser involvert at det høres ut som det rene babbel, men det er visst ikke det. (...) Resultatet er enda mer herlig støy.» - Øyafestivalen 2019, Musikknyheter.no

black midi består av vokalist og gitarist Geordie Greep, bassist Cameron Picton, gitarist Matt Kelvin og trommisen Morgan Simpson. De var en stor snakkis i Londons klubbmiljø allerede før de hadde gitt ut noe som helst, og en undergrunnsbuzz som startet i 2019 kulminerte i en live-video fra et hostell under Iceland Airwaves-festivalen i Reykjavik.

Debutplata Schlagenheim ble gitt ut i 2019, og nå er de endelig klare med album nummer to. Oppfølgeren er en dynamisk og oppfinnsom suksess – en strålende samling av historier som bare venter på å bli dykket ned i. Etter planen slippes Cavalcade 28. mai i år, og det er derfor bare til å telle ned til både album og liveopplevelse.

Spend some time with Cavalcade and you’ll acknowledge black midi are back with the biggest of bangs. Save your sympathy for a band who needs it. “ – John Doran, The Quietus