Cate Le Bon

08 apr 2022
Når 08 apr 2022
By Oslo

Cate Le Bon til Parkteatret!

Den walisiske singer-songwriteren Cate Le Bon, med en fot i avant garden, den andre i poppen, er tilbake på veien med ny musikk. 8. april inntar hun Parkteateret.

Med teatralsk persona og sin abstrakte historiefortelling leverer Cate Le Bon låter som både fenger og henriver, emosjonelt og musikalsk. Sentralt står en skjellsettende stemme som trives i ukjente farvann. Le Bon er en artist som hele tiden holder lytteren på tærne, med en sound som spenner fra avantpop og klassisk indierock til elektronika og walisisk folk.

Ingen lyder som Cate Le Bon. Musikken er ofte nedstrippet og fri for overflod, men føles likevel intrikat og rik på detaljer å fortape seg i. Hver låt er et aldri så lite collage - et eget univers med en egen atmosfære - fullt av tekstur, frodige arrangement og finurlige lyder. I blant er det fagert og funky, andre ganger rått og rebelsk, kjølig så vel som ømt.

“Man kan alltid høre når det er hun som spiller gitar på en låt,” sa Wilcos Jeff Tweedy om Le Bons mesterlige håndtering av instrumentet i et intervju med Pitchfork. Han kalte henne i samme åndedrag for et unikum - en av de beste artistene der ute akkurat nå. I 2022 agerer hun support på IDLES’ storslåtte firedagers takeover av O2 Academy Brixton i London.

I musikken sin tar hun oss med på en musikalsk reise. Fra den underspilte og lune kritikerfavoritten “The Mug Museum” (2013) og avantgardistiske “Crab Day“ (2016) til den minimalistiske, Brian Eno-inspirerte “Reward” (2019) og Bradford Cox-samarbeidet (Deerhunter, Atlas Sound) “Myths 004”.

Le Bon er et aldri så lite enigma som hele tiden går nye veier i karrieren. Konserten på Parkteatret blir intet mindre. Hvor tar hun oss denne gangen?