Damien Jurado

25 mar 2022
Når 25 mar 2022
By Oslo

Damien Jurado gjester Kulturkirken Jakob!

Damien Jurado er kjent for sine stemningsfulle og emosjonelle konsertopptredener og vi gleder oss til et gjensyn i Kulturkirken Jakob den 25. mars 2022.

Den talentfulle sangeren og låtskriveren lager låter som treffer hjertet, og musikken er inspirert av tidligere storheter som ikke var redd for å gå sin egen vei som Neil Young, Bob Dylan og Nick Drake.

Jurado har laget musikk i godt over 25 år. Hans første plate «Motorbike» ble gitt ut i 1995, men det var med albumet «Saint Bartlett» (2010) at Jurado endelig fikk sitt gjennombrudd. 17 album senere har Jurado også bidratt til en rekke låter i TV serier og filmer, turnert verden over og samarbeidet med Moby, Richard Swift og Ken Stringfellow for å nevne noen få.

Han er kjent for sin fantastiske fortellerevne og elsket av både kritikere og fans verden over. Musikken hans havner i indisjangeren, til tross for at ingen helt klarer å konkretisere denne plasseringen. Andre sjangre som blir nevnt i samme setning som Jurado er elektrisk indie-rock, psykedelia, pop og roots rock. Det er uansett alltid Jurados gitar og stemmeprakt som står i sentrum.

Hans siste album “The Monster Who Hated Pennsylvania” (2021) er Jurados første album fra hans eget plateselskap. Albumet består av ti intense historier om mennesker som nekter å gi opp livet til tross for vanskelige omstendigheter.

«There is something enticing about a body of work where everything is simple but nothing is straightforward.» - americana-uk.com

Konsertene til Damien Jurado blir ofte beskrevet som «magisk, ektefølt, vilt & vakkert». Vi forventer intet mindre når han nå tar steget inn i Oslos kanskje mest magiske scene i mars. Vel møtt!