Jacob Collier

14 feb 2022
Når 14 feb 2022
By Oslo

Jacob Collier til Sentrum Scene

Multiinstrumentalist og nær genierklærte Jacob Collier imponerer stort med sin musikalitet og kritikerroste konserter. 26-åringen har vunnet Grammy for hvert av sine fire album, og 14. februar neste år vil du endelig kunne oppleve hans sjeldne blanding av jazz, pop og R&B på Sentrum Scene. Dette vil du ikke gå glipp av!

Det er ikke ofte man møter noen med like mye fantasi, dybde og produktivitet som Jacob Collier. Den London-baserte 26-åringen blir av mange sett på som en de av mest innovative musikerne i sin generasjon. Folk satt med hakeslepp og han ble omtalt som vidunderbarn da han imponerte millioner av fans gjennom YouTube i 2012. Han ble hyllet av legender som Herbie Hancock og Quincy Jones, som er hans manager den dag i dag.

I ettertid har han bevist at han ikke bare er et digitalt fenomen. Jacobs debutalbum, In My Room, som ble laget alene på gutterommet, vant to Grammys. Hans suksess har ført til en rekke musikalske samarbeidspartnere og fans, inkludert Coldplay, Ty Dolla Sign, Tori Kelly, Daniel Caesar, Charlie Puth, Jessie Reyez, T-Pain og SZA (for å nevne noen få).

I januar 2018 begynte Jacob å lage et innspillingsprosjekt i en enestående skala – et firedobbelt album kalt DJESSE: 50 sanger, fordelt på fire album, som opererer innenfor et eget musikalsk univers av lyd, stil og sjanger. De fire volumene inkluderer over 30 samarbeidspartnere fra alle fasetter i musikkverdenen. Djesse Volume 1 & 2 har begge fått to Grammy hver. Djesse Vol. 3 ble nominert til tre Grammys, inkludert ‘Årets Album’. Låten «He Won’t Hold You» vant i kategorien ‘Beste arrangement, instrumental og vokal’.