Avlyst: Juniore

18 feb 2022
Når 18 feb 2022
By Oslo

Juniore til Krøsset

Det franske indiepop-bandet Juniore tar deg rett med til hjertet av Paris. Trioen, med vokalist Anna-Jean i spissen, lager nydelige låter med en veldig tydelig retro sound og et snev av mørk pop blandet inn.

Ifølge Anna kan du forvente en cocktail av følgende når de gjester Krøsset 18. februar; “Forhåpentligvis en god del morsomme, sosiale kleinheter, bisarre dansetrinn, dårlige vitser, tullete franskhet og middelmådige oversettelser». Vi gleder oss!

Gruppen ble dannet i Paris i 2013, og vokalstilen faller mellom en blanding av Cat Power og vokalistens store inspirasjon, Françoise Hardy.

Å synge på fransk har ikke hindret britiske fans å bli forelsket i Juniore. Det imponerende debutalbumet Ouh là là fra 2017 har blitt hyllet av Arctic Monkey’s egne Alex Turner som anbefalte bandet i et sjeldent intervju han gjorde med Beats 1’s Matt Wilkinson.

Det er ikke bare bandets sound som tar lytteren med til den franske hovedstaden, men også det gjennomgående svart-hvitt-temaet i samtlige musikkvideoer. Lytteren transporteres til en helt annen tid – til en perfekt flukt inn i et univers som i en drøm av Jean-Luc Godard.

Bandet ga ut albumet Un, Deux, Trois i 2020. Mer musikk er på vei og er ifølge Anna-Jean «full of that wonderful conversation we have with each other on stage».

Frankofil, sekstitallsentusiast eller bare glad i nydelig indiepop? Sees på Krøsset 18. februar!