Stig Brenner

12 mar 2022
Når 12 mar 2022
By Oslo

Stig Brenner inntar Oslo Spektrum!

12. mars 2022 inntar Stig Brenner selveste Oslo Spektrum i sin største solokonsert noensinne!

Nøyaktig ett år etter startskuddet gikk for lockdown, 12. mars, 2021, slapp artisten Stig Haugen sitt andre album, «Hvite Duer, Sort Magi». Her lukker han kapittelet for aliaset Unge Ferrari, og tar et steg videre. Denne gangen under nytt navn: Stig Brenner.

«Etter et heseblesende og utsolgt Oslo Spektrum i 2017, er det på høy tid og svært etterlengtet med et gjensyn med Unge Ferrari i Oslos storstue. Denne gangen er det den enda mer modne, og enda spissere Stig Brenner som inntar scenen. Dette blir den første norske storkonserten av sitt slag etter en trassig periode med Covid-19. Nøyaktig et år etter albumslipp og to år etter Norge stengte helt ned, gjør han sin største konsert noensinne i Oslo Spektrum. Vi gleder oss til fest og feiring!» - Peer Osmundsvaag, ansvarlig arrangør All Things Live Norway

Platen ble kritikerrost av anmeldere landet over, og er et bevis på at Brenner stadig er en av landets mest uforutsigbare og nyskapende artister. Som P3s Ali Soufi sa det:

«Det «startet» på en liten scene i hovedstaden, og siden har vi fått en jevn strøm av godteri for ørene. Han er fortsatt øverst på pallen.» (Terningkast 5)

Første møte med Unge Ferrari var på den uforglemmelige låten «Hvis Du Vil» med Tomine Harket i 2015. Veien til toppen ble rask med EPen «Til Mine Venner» hakk i hæl. Men det var på 2018-albumet «Midt I Mellom Magisk Og Manisk» vi for alvor fikk se artisten som vi kjenner i dag.

Som Unge Ferrari har Stig satt preg på norsk musikk siden debuten i 2015. Med tre album i bakhånd og låter som «Lianer», «Balkong» og «Vi kanke være venner», har han toppet listene, blitt nominert til både Spellemann og P3 Gull og spilt på store scener på tvers av landegrensene. Med Stig Brenner tar han karrieren et reflektert steg videre.

Der forrige album, Unge Ferraris «Midt Imellom Magisk og Manisk» (2018) var som en terapeutisk prosess, hvor han skildret følelsene av å ha det kjipt og pakket det inn i et lekent lydunivers, er Stig Brenner på albumet «Hvite Duer, Sort Magi» på et bedre sted. Tryggere, stødigere og mer tankefull. Der finner vi låter som «Fri» og «Når Alt Ikke Er Nok» med Molly Sandén.

Stig Brenner er en av våre mest distinkte stemmer og en trollmann som sømløst mikser hip hop, R&B og pop til en helt unik lyd. Det blir en sensasjonell kveld for historiebøkene i Oslo Spektrum den 12. mars 2022!