18 jun 2019

Deathprod til Operaen

En sjelden opplevelse når Deathprod holder konsert i Operaen 10. november!

Deathprod (aka Helge Sten) er en av Norges mest internasjonalt anerkjente musikere. Siden starten i 1991 har han utgitt tre album, og i oktober kommer hans fjerde album, som er hans første på 15 år. Deathprod gjør svært sjelden konserter og det er en ære å kunne presentere hans musikk i Operaen. Sten har uttalt at Operaen er det ultimate rom for hans musikk, og dette kommer til å bli en musikalsk og visuell opplevelse helt utenom det vanlige.

Sten ble utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim tidlig på 90-tallet og har siden vært regnet som en av Norges fremste lydkunstnere. Han har utgitt platene Treetop Drive (1994), Imaginary Songs From Tristan Da Cuhna (1996) samt foreløpig siste album Morals & Dogma som kom ut i 2004. Hans plater har klassikerstatus og Treetop Drive ble faktisk spilt i hele sin lengde, 51 minutter, på BBC radio i januar i år, 25 år etter at albumet ble utgitt. Nå er det endelig klart for ny musikk, tittel og dato for det nye albumet er ikke kjent annet enn at det kommer i oktober.

Helge Sten er også medlem av gruppen Supersilent, og har som musikkprodusent produsert plater med Motorpsycho, Susanna og Jenny Hval, og har også samarbeidet med Biosphere på prosjektet Nordheim Transformed.

Billetter i salg via Operaen.no torsdag 20. juni klokken 09:00

Deathprod
Deathprod