09 mai 2019

Loyle Carner til Parkteatret

Britiske Loyle Carner har, til tross for sin unge alder, imponert de fleste hip hop-elskere med sin lune vokal, ærlige tekster og rå sentimentalitet. Den 3. desember gjester han Oslo og Parkteatret!

26-årige Loyle Carner, født Benjamin Coyle-Larner i Sør-London, er signert til AMF Records og debuterte med EPen A Little Late i 2014. Singelen “Guts”, som er et samarbeid med poeten/rapperen Kate Tempest, ble utgitt samme år.

Hans sound har av NME blitt beskrevet som «sensitive and eloquent» og av The Guardian som «confessional hip hop». I 2015 ga han ut indie-singelen «Tierney Terrace/Florence» via ParadYse Records, før han signerte med AMF.

Den unge, kreative karen fikk raskt en hype blant alternative hip hop-elskere og ble lagt merke til på grunn av hans lune vokal og introspektive og forbausende ærlige tekster.

Han er oppvokst med moren og stefaren, som inspirerte han til å utvikle sine talenter og til å jobbe for en karriere innen musikk. Artistnavnet er en miks av etternavnet hans, i tillegg til å være en referanse for hans barndom med ADHD og dysleksi.

Carner ga ut sitt debutalbum, Yesterday’s Gone, i 2017. Samme året vant han pris for Beste Nykommer under BRIT Awards, ble nominert til en Mercury-pris og debuterte på topp 20-listen i England.

“His 2017 debut ‘Yesterday’s Gone’ deservedly earned a Mercury Prize Nomination for its superb blend of emotionally literate lyrics and soothingly subdued beats; it’s the sort of album that makes you feel a bit better about things every time play it”. – NME

Siden dette har Loyle turnert verden rundt, lansert et matlagingskurs for barn med ADHD, laget en prisvinnende, skreddersydd rap for Champions League-finalen, bidratt i en kampanje for menns mentale helse og frontet en verdensomspennende YSL-kampanje.

Loyle Carner har allerede oppnådd mye og tidligere i år kom hans andre album Not Waving, But Drowning til stor kritisk anerkjennelse.

Vi gleder oss til å se denne begavede stemmen live på Parkteatret 3. desember!