08 sep 2021

Damien Jurado på Norgesturné!

Damien Jurado er kjent for sine stemningsfulle og emosjonelle konsertopptredener og i mars neste år gjester han Folken i Stavanger, Landmark i Bergen og Kulturkirken Jakob i Oslo. Vi gleder oss! 
 
Den talentfulle sangeren og låtskriveren lager låter som treffer hjertet, og musikken er inspirert av tidligere storheter som ikke var redd for å gå sin egen vei som Neil Young, Bob Dylan og Nick Drake.
 
Jurado har laget musikk i godt over 25 år. Hans første plate «Motorbike» ble gitt ut i 1995, men det var med albumet «Saint Bartlett» (2010) at Jurado endelig fikk sitt gjennombrudd. 17 album senere har Jurado også bidratt til en rekke låter i TV serier og filmer, turnert verden over og samarbeidet med Moby, Richard Swift og Ken Stringfellow for å nevne noen få. 
 
Han er kjent for sin fantastiske fortellerevne og elsket av både kritikere og fans verden over. Musikken hans havner i indisjangeren, til tross for at ingen helt klarer å konkretisere denne plasseringen. Andre sjangre som blir nevnt i samme setning som Jurado er elektrisk indie-rock, psykedelia, pop og roots rock. Det er uansett alltid Jurados gitar og stemmeprakt som står i sentrum.
 
Hans siste album “The Monster Who Hated Pennsylvania” (2021) er Jurados første album fra hans eget plateselskap. Albumet består av ti intense historier om mennesker som nekter å gi opp livet til tross for vanskelige omstendigheter.
 
«There is something enticing about a body of work where everything is simple but nothing is straightforward.» - americana-uk.com
 
Konsertene til Damien Jurado blir ofte beskrevet som «magisk, ektefølt, vilt & vakkert». Vi forventer intet mindre når han gjester Folken, Landmark og Kulturkirken Jakob i mars. Vel møtt!