18 feb 2021

Malin Pettersen, Lokoy, fijitrip og Jimi Somewhere til All Things Live

Det er rare tider, men musikken er fortsatt viktig, kanskje til og med enda viktigere enn tidligere. Og med et håp om en lysere fremtid for konsertfronten mens vi går sommeren i møte, er det en glede å ønske velkommen til Malin Pettersen, Lokoy, fijitrip og Jimi Somewhere!

Malin Pettersen
Vi har kjent til Malin Pettersen lenge og har også hatt gleden av å få jobbe med henne via samarbeidsprosjektet mellom Amund Maarud og Lucky Lips der Malin er vokalist. Men Malin har også hatt en stadig mer markant solokarriere på siden av bandprosjektene sine, godt hjulpet av en gjeng fra Nashville i arbeidet med 2020-utgivelsen «Wildhorse». Dagbladet trillet en ellevill sekser på terningen for albumet, og Rolling Stone Magazine omtalte singelen «Wildhorse Dream» som en av ukas fem beste låter innen country og americana når den ble sluppet i september 2020. Country- og americanamiljøet i Norge har hatt en eksplosiv vekst de siste årene, og Malin Pettersen er helt i front, i miljøet som til og med har fått en egen sjanger oppkalt etter seg – nordicana. Vi gleder oss veldig til å ta over stafettpinnen fra Linn Margrethe Skoie og skape nye magiske konsertopplevelser med Malin. 

Bookingkontakt: Knut Sannes – knut@allthingslive.com

Lokoy
Lasse Lokøy hadde ikke egentlig tenkt at det skulle resultere i et et soloprosjekt da han la til «produsent» på lista over ting han dreiv med – det var mer for å muligens åpne noen dører utenfor punkrock-scenen og livet som bassist i Sløtface. Og om det ga resultater! Siden 2018 har han gitt ut flere superspennende samarbeidsprosjekt som kan omtales som en smeltedigel av ulike ting – selv sier han at han er svak for «triste tekster, glade melodier og dansbar up-tempo». Dette kreative kaoset har gitt ham oppmerksomhet langt utenfor moderlandets grenser og et imponerende knippe megalåter på utrolig kort tid. Vi ser på blant annet på den synth-groovete låta «Malibu» med sjefen av soveromspop girl in red fra 2018-EPen «Can we all go to bed», den virale «GO CRAZY, GO STOOPID», den evig catchy «both eyes» med Safario og den splitter nye «relay» med den internasjonalt anerkjente avant garde-popartisten Nils Bech – for å nevne noen. Midt oppi det her, og to album fra Sløtface i 2020, har han likevel rukket å lage et soloalbum, «badminton», som ble sluppet i januar 2021. Spennvidden i låtene, i hvem han jobber med og hva som kommer ut av samarbeidene gjør Lokoy til en artist vel verdt å følge med på. 

Booking: 
William Blix
william@allthingslive.com

Fijitrip
Bak artistnavnet fijitrip står 20-åring Altaværingen Simon Olsen. Med sin egen vri på indie-pop, har han klart kunststykket å slå gjennom internasjonalt midt under en global pandemi. Debut-EP’en «Tech» ble sluppet i midten av april 2020 og fikk en enorm respons. fijitrips musikk har elektronikk i ryggraden og et hjerte fylt av kjærlighet, og omtales av onestowatch.com som en «seksspors ode til kjærlighet, livet og teknologi».  Inspirasjonen strekker seg fra The 1975 til Yunglean, med glitchy produksjoner liggende under den imponerende innholdsrike vokalen. Etter omtaler i internasjonal musikkpresse, og spillelisting i bl.a. New Music Friday UK og New Pop Revolution på Spotify, har fijitrip blitt spådd en lysende fremtid i vente. Pidgeons and Planes skrev “The newly released Tech EP feels like some unique blend of PC Music, Sigur Rós, and early Dirty Projectors, and it's very compelling.”. Vi er sagtens så enige. 

Booking
Tim Salvesen / William Blix
tim@allthingslive.com / william@allthingslive.com 

Jimi Somewhere
Distrikts-Norge fortsetter å levere tonnevis av talent, og veien går selvfølgelig også innom 22-åringen fra Hokksund. Benjamin Schandys alter ego Jimi Somewhere har fått enorm oppmerksomhet for debutalbumet «Nothing Gold Can Stay» som ble sluppet 5. februar i år. Albumet er i skrivende stund på en oppsiktsvekkende triumfferd gjennom internettets mange musikkmagasiner, og han har blitt listet på spillelister hos Spotify, Lorem, Oyster og Fresh Finds – for å nevne noen. Selv om han har begge beina godt plantet i indiepoppen, virker sjangerbestemmelsen på ingen måte begrensende for den unge artisten. Usjenert henter han inspirasjon fra alt fra Kendrick Lamar og Frank Ocean til filmskaper Spike Jonze, og ble av VICE magazine omtalt som «Norges svar på Kevin Abstract». Multilayer vokal, komtemplative tekster, trippy pop og fiffige hiphopbeats gjør at han alt nå har en umiskjennelig egen musikalsk signatur. Med over 15 millioner streams på Spotify og 360 000 månedlige lyttere spredt på begge sider av Atlanteren, virker fremtiden lys for Jimi Somewhere. Stay tuned for the next episode. 

Booking:
Ksenia Jurjevna Petrova
kess@allthingslive.com